Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Μας πνίξανε, μας ρημάξανε, ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ!

 Με ακόμα μεγαλύτερες καταστροφές ξημέρωσε η πόλη του Βόλου που για ακόμα μία φορά παραλύει από την διακοπή ρεύματος και τρεχούμενου νερού. Δεκάδες εργαζόμενοι σε σουπερμάρκετ, στο λιμάνι, στην βιομηχανική περιοχή παρέμειναν εγκλωβισμένοι ολόκληρο το βράδυ στους χώρους δουλειάς τους. Δεκάδες οικογένειες με παιδιά απέμειναν στις στέγες και ταράτσες των σπιτιών τους για ώρες μέσα στη βροχή. Κεντρικοί δρόμοι από την πόλη προς τα γύρω χωριά και το Πήλιο έχουν φουσκώσει επικίνδυνα, έχουν σπάσει στα δύο, έχουν καταστραφεί ολοσχερώς. Τόσο το ρέμα του Κραυσίδωνας όσο και του Αναύρου υπερχείλισαν, ξανακαλύπτοντας τις γειτονιές και συνοικίες με τόνους λάσπης που ο λαός ήδη καθάριζε ασταμάτητα επί εβδομάδες.


Η απουσία κάθε προετοιμασίας από την πλευρά του Δήμου και της Περιφέρειας γίνεται ακόμα πιο προκλητική μπροστά στην πλήρη γνώση τους για την ένταση της νέας βροχόπτωσης. Ο καθαρισμός των ρεμάτων ξεκίνησε μόλις δύο (2) ημέρες πριν τις βροχές! Επί τρεις εβδομάδες από την κακοκαιρία του Daniel, τα φρεάτια εντός του αστικού ιστού παρέμεναν βουλωμένα. Αποτέλεσμα ήταν η πλήρης μετατροπή των κεντρικών οδών της πόλης σε ορμητικά ποτάμια που ξεχύνονταν στο λιμάνι. Όμοια πνίγηκε και η κοροϊδία του Δημάρχου Μπέου και του Υπουργού Κικίλια για την ετοιμότητα του κρατικού μηχανισμού και του 112. 

Από την μία, ο Κικίλιας επιβεβαίωσε τη θεωρία του ότι πλέον ότι η «κλιματική κρίση» είναι ο κύριο υπεύθυνος. Από την άλλη, ο Αχιλλέας Μπέος ρίχνει το φταίξιμο στον ίδιο τον… Θεό που είχε τόση βροχή κρυμμένη και δεν του το λέγε…

 

 

Η πίεση του κεντρικού πολιτικού προσωπικού απέναντι στις απροκάλυπτες ευθύνες τους, γίνονται ορατές μέσα από τις δηλώσεις για αποκατάσταση των υλικών ζημιών οι οποίες είναι πολλαπλάσιες από την προηγούμενη καταστροφή. Δηλώσεις που είναι αδύνατο να ανταποκριθούν στην πραγματικότητα των καταστροφών. Το συντονιστικό του Μητσοτάκη (καινούριο, όχι αυτό της Λάρισας) θέτει τον ίδιο τον Δήμαρχο Μπέο υπεύθυνο για την επαναφορά της πόλης στη κανονικότητά της, κάνοντας ξεκάθαρο ότι προτεραιότητα έχουν το συμφέρον και τα κέρδη της επερχόμενης τουριστικής σεζόν, τα εκατομμύρια σε Χριστουγεννιάτικα λαμπάκια (που ήταν ήδη έτοιμα να κρεμαστούν τη Δευτέρα μόνο που… έβρεξε), και τα γρήγορα έργα-μπαλώματα στις υποδομές, τους δρόμους, τις περιουσίες του κόσμου που χάθηκαν.

Την ίδια στιγμή, σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά την… ψήφο οργής από το λαό του Βόλου ώστε να μας σώσει από την «μαφία του Δημάρχου» και την αντιδραστικότητα του Περιφερειάρχη, υποσχόμενη ότι θα αποτελέσει την καλύτερη δυνατή διαχείριση της κεντρικής πολιτικής του δήμου-περιφέρειας-κυβέρνησης(;)-κεφαλαίου(;) που αφήνει το λαό και την εργατική τάξη να πνίγεται σε κάθε δυνατή βροχή, να καίγεται σε κάθε καύσωνα, να παγώνει στους χιονιάδες και να δολοφονείται καθημερινά. Η αλήθεια είναι ότι, με όραμα τις εκλογές της 8ης του Οκτώβρη, κυβέρνηση και κεφάλαιο μένουν στο απυρόβλητο. Για την ώρα. Με αυτούς θα λογαριαστούν μετά.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΓΩΝΑΣ – ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ

Ο μόνος δρόμος που μας απομένει είναι ο δρόμος του αγώνα και της διεκδίκησης. Του αγώνα ενάντια σε κάθε εκφραστή δήμου-περιφέρειας-υπουργείων-κυβέρνησης που θέλει να το παίξει ένδοξος διαχειριστής.

Της Αντίστασης στην κεντρική πολιτική αυτού του σάπιου συστήματος του κέρδους και της εκμετάλλευσης.

Της Διεκδίκησης καλύτερων όρων ζωής, πλήρων αποζημιώσεων από τις καταστροφές, μέτρα προστασίας.

Γίνεται ξεκάθαρο ότι για να ζήσουμε, πρέπει να αγωνιστούμε.
  • Καλούμε το λαό του Βόλου να ρίξει ΛΕΥΚΟ στις Δημοτικές εκλογές και ΑΚΥΡΟ στις Περιφερειακές!
28/9/2023

ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου