Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ | Ένοχο το σύστημα και η πολιτική του για τις καταστροφές!

 Αυτές τις μέρες ο λαός και η νεολαία του Βόλου ήρθαν αντιμέτωποι με μία πρωτόγνωρη καταστροφή. Εξελίσσεται μία καταιγίδα με ολέθριες συνέπειες. Δρόμοι της πόλης έχουν πλημμυρίσει, αμάξια παρασέρνονται στην θάλασσα, μέχρι και νεκρούς θρηνούμε σε αυτή τη τραγωδία.

Λίγο περισσότερο από ένας μήνας έχει περάσει από τις πυρκαγιές που έκαψαν τις περιουσίες και τις ζωές του λαού της Μαγνησίας. Στη Νέα Αγχίαλο, μάλιστα, από πυρκαγιά προκλήθηκαν και εκρήξεις σε αποθήκη πυρομαχικών της πολεμικής αεροπορίας, απειλώντας τη ζωή του κόσμου της πόλης! Για ακόμα μία φορά, την ίδια στιγμή που ο λαός υποφέρει, οι εκφραστές του συστήματος αδιαφορούν. Μιλάνε αόριστα για μία «πρωτοφανής κλιματική αλλαγή», αποσύρονται κάθε ευθύνης για τις καταστροφές και τον κίνδυνο και – μαζί με τα φασιστικά τους μαντρόσκυλα – ψάχνουν νέους κατηγορούμενους όπως είδαμε με τα ρατσιστικά πογκρόμ ενάντια σε μετανάστες που αποπροσανατολίζουν το λαό από τα κοινά συμφέροντα που έχει με τους κολασμένους της γης. Το ίδιο και η «τοπική αυτοδιοίκηση» ως ένας κρατικός μηχανισμός, στηρίζει αυτή την πολιτική και κοροϊδεύουν τον λαό, μεταθέτοντας μαζί με το κράτος ευθύνες ο ένας στον άλλο: από το δήμο στην περιφέρεια, από την περιφέρεια στο δήμο, από το δήμο στο κυβερνητικό προσωπικό, από το κυβερνητικό προσωπικό στην αντιπολίτευση, από την αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, ώστε, τελικά, να στοχεύσουν όλοι μαζί τον «ανεύθυνο» λαό!

Το μόνο που έκανε «σωστά» το κράτος και η αστυνομία ήταν να στείλει ένα SMS να περιορίσουμε τις μετακινήσεις μας. Υιοθέτησαν ξανά το αφήγημα της ατομικής ευθύνης, όπως στην πανδημία, αδιαφορώντας για το πως θα δουλέψουν και πως θα ζήσουν οι εργαζόμενοι της περιοχής. Πραγματικά, το κεφάλαιο δεν δίνει δεκάρα για τις ζωές του λαού και της εργατιάς. Δεν παίρνει τα κατάλληλα μέτρα προστασίας από τις πυρκαγιές, τις πλημμύρες, τους χιονιάδες κλπ. και νοιάζεται μόνο για το πως θα κερδοφορήσει ακόμα περισσότερο στις πλάτες μας!

Το σύστημα δεν σκοπεύει να σταματήσει την απάνθρωπη εκμετάλλευση της εργατιάς, την καταλήστευση του λαϊκού εισοδήματος, μέσω της ακρίβειας και της θυσίας των δικαιωμάτων του λαού για τα κέρδη του. Αλλά ο λαός μπορεί να βάλει φρένο σε αυτή τη βάρβαρη πολιτική με την πάλη του! Χρειάζεται η οργή μας να γίνει οργάνωση και αγώνας. Η νεολαία να συσπειρωθεί στους συλλόγους της. Οι κάτοικοι στις γειτονιές τους. Οι εργαζόμενοι στα όργανα πάλης τους. Πρέπει να πιστέψουμε τις δυνάμεις μας πως μπορούμε να διεκδικήσουμε τη ζωή μας, να κερδίσουμε δικαιώματα, να κατακτήσουμε καλύτερους όρους ζωής. Να μην επιστρέψουμε ξανά ένα τέτοιο έγκλημα σε βάρος του λαού, να μην αποδεχτούμε την κανονικότητα που μας υπόσχονται!

- Πλήρης αποζημίωση των πληγέντων για τις ζημιές.

- Μέτρα πρόληψης για τις φυσικές καταστροφές.

- Να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που δεν πήγαν στις δουλειές τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου