Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Η οργή του λαού ΔΕΝ ΘΑ ΠΝΙΓΕΙ μέσα στις λάσπες, ΔΕΝ ΘΑ ΣΚΕΠΑΣΤΕΙ από τις στάχτες!

 ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΚΑΛΠΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ! 

Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε!
ΑΚΥΡΟ/ΛΕΥΚΟ στις κάλπες του Οκτώβρη!

Πόλεις τέρατα, δηλητηριασμένες, εχθρικές στους κατοίκους τους. Χωριά και ύπαιθρος ρημαγμένα και εγκαταλειμμένα, με τη φτωχή αγροτιά ξεκληρισμένη. Με το λαό να προσπαθεί να επιβιώσει μέσα στη λάσπη και στα καμένα, με το βιός του καταστραμμένο και μέσα σε ατελείωτα κύματα άγριας εκμετάλλευσης, φτώχειας και κοινωνικής βαρβαρότητας.

Αυτό είναι το τοπίο που διαμορφώνει η λεηλασία της χώρας και του λαού μας. Το σύστημα της εξάρτησης και της εκμετάλλευσης, η τωρινή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις του και τα κόμματά του – αυτή τη λεηλασία την ονομάζουν «ανάπτυξη», «πρόοδο» και «κανονική χώρα»!

Αυτή την «κανονικότητα» βιώνει και ο εργαζόμενος λαός του Βόλου και όλης της Μαγνησίας. Αφού έχει υποστεί τις επιπτώσεις στην υγεία του από την καύση σκουπιδιών της ΑΓΕΤ – απειλείται με εγκατάσταση πλατφόρμας υγροποιημένου αερίου (LNG) στον Παγασητικό. Ταυτόχρονα, ο Δήμος Βόλου ετοιμάζει εργοστάσιο παραγωγής «καύσιμης ύλης» από σκουπίδια. Ήρθαν οι πυρκαγιές και οι πλημμύρες να αποκαλύψουν ότι – για αστικές κυβερνήσεις, Δήμο Βόλου και Περιφέρεια Θεσσαλίας – ο εργαζόμενος λαός είναι αναλώσιμος και μόνος του.

Αυτό είναι το αντιδραστικό τοπίο μέσα στο οποίο γίνονται οι εκλογές για Δήμους και Περιφέρειες στις 8 Οκτώβρη. Και είναι ακριβώς αυτοί οι οργανισμοί, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, που έχουν συμβάλει – χρόνια τώρα – στη διαμόρφωση αυτού του τοπίου!

Αυτό που ονομάζουν «Τοπική Αυτοδιοίκηση» καμιά σχέση δεν έχει με τα δικαιώματα και τα συμφέροντα λαού και νεολαίας. Είναι όργανο προώθησης και επιβολής της αντιλαϊκής πολιτικής του συστήματος. Είναι το εργαλείο «αποκέντρωσης» της επίθεσης, όργανο άμεσης παρέμβασης των ιμπεριαλιστών της ΕΕ σε κάθε περιοχή της χώρας, σύμφωνα με τα δικά τους συμφέροντα και επιδιώξεις.

Εδώ και χρόνια, με τον «Καποδίστρια», τον «Καλλικράτη» και τον «Κλεισθένη», οι κυβερνήσεις του συστήματος κατάργησαν χιλιάδες Δήμους και Κοινότητες, και επέβαλαν ένα νέο «θεσμικό πλαίσιο», ώστε να χτυπήσουν και να καταργήσουν όποια στοιχεία λαϊκής παρέμβασης και πάλης υπήρχαν σε αυτούς. Ο νόμος Βορίδη του 2021 ήρθε να συμπληρώσει την αντιδραστική κατασκευή. Επέβαλε απαγορευτικούς όρους για τη συμμετοχή στις εκλογές όποιας λαϊκής αγωνιστικής συλλογικότητας κινητοποιείται και παλεύει στην πόλη, την γειτονιά, στο χωριό της! 

Μπροστά στις εκλογές της 8ης Οκτώβρη τα κόμματα του συστήματος (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ) συγκρότησαν τα «ακομμάτιστα» ψηφοδέλτια τους. Υποψήφιοι δήμαρχοι που μπορεί να μην είναι ίδιοι, αλλά υπηρετούν το ίδιο αποκρουστικό σύστημα και διαγκωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος είναι καλύτερος διαχειριστής. Με το επιχείρημα «του μικρότερου κακού» εκβιάζουν τον εργαζόμενο λαό να στηρίξει τον «προοδευτικό υποψήφιο» απέναντι στον «αντιδραστικό». Την ίδια στιγμή που και οι δύο είναι έτοιμοι να εφαρμόσουν όλο το αντιδραστικό πλαίσιο πολιτικής, είτε πάνω στους «ελαστικούς σκλάβους» των εργαζόμενων στον Δήμο και την Περιφέρεια, είτε στο ξεπούλημα υποδομών στο ξένο και ντόπιο κεφάλαιο, είτε την παραχώρηση δημόσιων χώρων στην ιδιωτική εκμετάλλευση. Υποψηφίων που, όχι μόνο δεν λένε κουβέντα για τη μετατροπή του τόπου μας σε βάση πολέμου των φονιάδων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ, αλλά προσκυνούν και προσβλέπουν σε «οφέλη» και «ανάπτυξη» από την πολιτική της υποτέλειας στους ιμπεριαλιστές!

Να το πούμε ξεκάθαρα και ανοικτά. Τον Μπέο και τον κάθε Μπέο και την αντιδραστική πολιτική του παρουσία θα τον νικήσει η οργανωμένη μαζική πάλη του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας, η αντίσταση και η διεκδίκηση. Γιατί αυτή η κατεύθυνση έφερε νίκες και απέτρεψε την ιδιωτικοποίηση του νερού, της ΔΕΥΑΜΒ και του Βιολογικού, έσωσε το νερό των Σταγιατών, ξεσήκωσε τον λαό ενάντια στην καύση σκουπιδιών και είναι αυτή που μπορεί να αποτρέψει την εγκατάσταση πλατφόρμας LNG στον Παγασητικό.

Η μάχη ενάντια σε όλους τους αντιδραστικούς και τις πολιτικές τους, θα κερδηθεί στον δρόμο του οργανωμένου και μαζικού αγώνα, με τον λαό και τη νεολαία πρωταγωνιστές με τα δικά τους όργανα πάλης (σωματεία, συλλόγους, επιτροπές, συνελεύσεις) και όχι στα έδρανα των δημοτικών και περιφερειακών συμβουλίων. Αυτό τον δρόμο πρέπει να ενισχύσουμε και να βαδίσουμε και όχι τις εκλογικές αυταπάτες που σκορπούν ανέξοδα δυνάμεις που αναφέρονται στην αριστερά για δήθεν «άλλη αυτοδιοίκηση» ή «αυτοδιοίκηση απεξαρτημένη από το αστικό κράτος».

Ιδιαίτερα σήμερα που ο λαός στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου-Νέας Ιωνίας, στα χωριά του Πηλίου και σε όλη την Θεσσαλία δοκιμάζεται σκληρά από την εγκληματική πολιτική του συστήματος (κυβέρνησης-δήμων-περιφέρειας) που τον άφησε ανυπεράσπιστο τόσο στις πλημμύρες όπως και στις πυρκαγιές, είναι επιτακτική ανάγκη να γίνουν λαϊκές συνελεύσεις σε γειτονιές και χωριά, να συγκροτηθούν επιτροπές αγώνα για να διεκδικήσουν:
  • Πλήρεις αποζημιώσεις στο 100% για καταστροφές σε σπίτια, μαγαζιά, ζώα, γεωργικά μηχανήματα.
  • Να πληρωθούν τα μεροκάματα των εργαζόμενων που δεν μπόρεσαν να πάνε στην δουλειά τους.
  • Πλήρεις αποζημιώσεις σε όλους τους παραγωγούς και τους κτηνοτρόφους για την απώλεια της σοδειάς και του εισοδήματός τους.
  • Καθαρισμός και απολύμανση των σπιτιών που σώθηκαν.
  • Εξασφάλιση ανθρώπινης και δωρεάν στέγης για όλους όσους έχασαν τα σπίτια τους.
  • Προστασία δημόσιας υγείας (υγειονομική ταφή ζώων, απολυμάνσεις).
  • Καθαρό νερό για ανθρώπινη χρήση.

Οργάνωση – Αντίσταση – Διεκδίκηση!


Πάνω σε καθετί που αφορά τη ζωή του λαού, στήνεται ένα βρόμικο παιχνίδι με στόχο το κέρδος και τα συμφέροντα του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Το ζήτημα των ελεύθερων χώρων, ο αέρας που αναπνέει και το νερό που πίνει ο λαός, τα διαλυμένα σχολεία και οι «αίθουσες»/κοντέινερ, οι πλαγιές και οι κάμποι που γεμίζουν με ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά πάρκα, οι άθλιες και πανάκριβες συγκοινωνίες, το ζήτημα της λαϊκής στέγης – όχι μόνο δεν λύνονται από τις λεγόμενες «τοπικές διοικήσεις» αλλά χρησιμοποιούνται για να συνεχιστεί το τεράστιο φαγοπότι και οι ασύλληπτες ρεμούλες μέσα από τα κάθε είδους προγράμματα «ανάπλασης»!

Κάθε πτυχή της καθημερινής ζωής με βιαιότητα, τρομοκρατία και καταστολή, τσαλαπατιέται και στριμώχνεται στο καλούπι της κεντρικής επίθεσης. Στα 13ωρα και τις «συμβάσεις» μηδενικού χρόνου, στη διάλυση κάθε δικαιώματος στη δωρεάν περίθαλψη, στα απανωτά και βαριά χτυπήματα στο δωρεάν σχολείο και τις δωρεάν σπουδές!

Απέναντι σε όλα αυτά – μια και μοναδική πραγματική διέξοδος υπάρχει για το λαό και τη νεολαία: η οργάνωση και ανάπτυξη της μαζικής αντίστασης και διεκδίκησης, η συγκρότηση αγωνιστικών σχημάτων και πρωτοβουλιών στις γειτονιές των πόλεων και σε κάθε περιοχή.

Για κάθε μικρό και μεγάλο ζήτημα, ο εργαζόμενος λαός μπορεί να στηριχτεί μόνο στις δικές του δυνάμεις και στη δική του πάλη. Το ΚΚΕ(μ-λ), αυτή την κατεύθυνση παλεύει και υπηρετεί – αυτήν την κατεύθυνση προτείνει να στηριχτεί με κοινή δράση. Σε αυτή την κατεύθυνση καλεί τους εργαζόμενους και τη νεολαία – να στηρίξουν ενεργητικά και καθημερινά, ενάντια στους συνδυασμούς του συστήματος και την πολιτική του, μακριά από τις αυταπάτες που καλλιεργούν οι δυνάμεις του συμβιβασμού και της υποταγής!


Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί το λαό να ρίξει ΛΕΥΚΟ στις κάλπες για τους Δήμους
και ΑΚΥΡΟ στις κάλπες για την Περιφέρεια.


25/9/2023

Οργάνωση Βόλου του ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου