Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2023

Μας θέλουν εξαθλιωμένους με το χέρι απλωμένο, να σφίξουμε την γροθιά μας! Να διεκδικήσουμε την ζωή μας!


Σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου – Ν. Ιωνίας που είναι τρείς μέρες χωρίς φως, ρεύμα και νερό, σαν αποτέλεσμα των εκτεταμένων πλημμυρών σε όλη την περιοχή της Μαγνησίας, ο κόσμος αναζητάει πόσιμο νερό που βρίσκεται σε έλλειψη. Ο δήμος Βόλου «μοιράζει» νερά, μία εξάδα στον καθένα, σε μόλις πέντε σημεία (!!!) με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να συγκεντρώνονται εκατοντάδες άνθρωποι σε κάθε ένα από αυτά, να περιμένουν ώρες, να στριμώχνονται και να αγωνιά αν θα προλάβει. 

Μία διαδικασία εξαθλίωσης της ανθρώπινης ζωής και της ανθρώπινης ανάγκης.

Τα στιγμιότυπα στις φωτογραφίες είναι έξω από το παλιό δημαρχείο της Νέας Ιωνίας και δίπλα από το στρατόπεδο «Γεωργούλα».

Όχι, οι αμερικάνοι πεζοναύτες που στρατοπεδεύουν μέσα δεν βγήκαν έξω να μοιράσουν και αυτοί νερά για να δείξουν πόσο «πονόψυχοι» είναι. 

Γ.Α.

Σχόλιο: Η κατάπτυστη εκμετάλλευση της αγωνίας των κατοίκων για πόσιμο νερό από αλυσίδες καταστημάτων είναι ένα ακόμα παράδειγμα της σαπίλας του συστήματος που λειτουργεί, στηρίζεται και αναπαράγεται στην μετατροπή της εκμετάλλευσης σε πηγή κέρδους. Σε μία σειρά εταιριών φούρνων και fastfood στην πόλη του Βόλου και των χωριών του Πηλίου, οι εξάδες νερού πωλούνται 5 με 6 ευρώ – άλλη μία μορφή απαξίωσης της ζωής του λαού – άλλο ένα παράδειγμα που αποδεικνύει πως, για να ζήσουμε ανθρώπινα, πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια σε αυτό το σύστημα και τη κοινωνία του.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου