Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023

ΒΟΛΟΣ | Παλιά και Παλιό Λιμεναρχείο: μία συνοικία πνιγμένη στις λάσπες

Η συνοικία του Παλιού Λιμεναρχείου στον Βόλο ήταν μία από τις περιοχές που δέχτηκαν τον μεγαλύτερο όγκο νερού και λάσπης, στις πλημμύρες της Τρίτης 4 Σεπτέμβρη. Τώρα, πως γίνεται μία γειτονιά που είναι δίπλα στην θάλασσα, να μετατρέπεται σε λίμνη με λασπόνερα, την απάντηση θα την βρούμε στους ψηλούς τοίχους του λιμανιού που έχουν κτιστεί χωρίς καμία πρόνοια για διέξοδο των νερών. Και δεν φτάνει που η γειτονιά δέχεται εδώ και χρόνια όλη την «μπάφα» από το σκραπ που φορτώνεται και ξεφορτώνεται χύδην από τα πλοία στα φορτηγά για την Χαλυβουργία, τώρα πληρώνει και άλλο τίμημα με καταστροφές σπιτιών και μαγαζιών και την μετατροπή της σε έναν λασπότοπο.

Κάτοικοι και επαγγελματίες της περιοχής με ελάχιστα μέσα και με ελάχιστο νερό που έρχεται για λίγες ώρες προσπαθούν να καθαρίσουν τόνους λάσπης που είναι παντού. Κάποια εργολαβικά μηχανήματα και φορτηγά του δήμου Βόλου είναι «σταγόνα στον ωκεανό» μπροστά στο μέγεθος του υλικού που πρέπει να απομακρυνθεί. Στην ουσία ο κόσμος παλεύει μόνος του να σώσει ότι μπορεί, με την βοήθεια και αλληλέγγυων που με φτυάρια προσπαθούν να συνδράμουν.

Σε όλη αυτή την  προσπάθεια συμμετέχουν και υπάλληλοι των τοπικών μαγαζιών και επιχειρήσεων με την αγωνία να σώσουν την δουλειά  και το μεροκάματό τους.

Η απόγνωση όλου αυτού του κόσμου για το πώς θα μπορέσει να ξαναστήσει την ζωή του είναι μεγάλη και οι συζητήσεις και οι κουβέντες «δίνουν και παίρνουν» για τους πραγματικούς υπεύθυνους αυτής της καταστροφής.

Για αυτό στην συγκέντρωση καταγγελίας την Τρίτη 12 Σεπτέμβρη στην Πλατεία Ελευθερίας 6 μ.μ. πρέπει να έχει μαζική συμμετοχή για να διεκδικήσουμε:

- άμεση αποκατάσταση των ζημιών,
- πλήρεις αποζημιώσεις σε όλους τους πλημμυροπαθείς,
- να έρθει το νερό και το ρεύμα σε όλα τα σπίτια, 
- να μην χάσει κανένας εργαζόμενος το μεροκάματο, τον μισθό και την δουλειά του.

 

Σάββατο 9 Σεπτέμβρη 2023

ΚΚΕ(μ-λ)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου